Stel jij je graag ten dienste van de samenleving?

Dan is een job bij de overheid waarschijnlijk iets voor jou. Talentmobiliteit heeft daarom een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de FOD Beleid en Ondersteuning. Je leest er hier alles over.


 
 

Hoe word je aangeworven?

Selor, het selectiebureau van de overheid, rekruteert medewerkers voor de diensten van de federale overheid, de gewesten en de gemeenschappen.

Selor publiceert regelmatig vacatures. Om te worden aangeworven, moet je een selectieprocedure doorlopen. Die procedure bestaat uit verschillende stappen die telkens in de functiebeschrijving uitgelegd worden. Doorgaans zijn dit de stappen:

  1. Generieke screening: je legt pc-testen af die je generieke competenties meten.

  2. Functiespecifieke screening: je legt testen af die de specifieke competenties meten voor de beoogde functie. Deze stap bevat soms een pc-test, en sluit altijd af met een interview.

Op basis van de testresultaten rangschikt Selor de kandidaten. Wie bovenaan de lijst staat, komt het eerst in aanmerking voor de functie. De lijst wordt ook gebruikt als wervingsreserve en blijft meestal twee jaar geldig.

Meer info vind je op de website van Selor.


 
 

Hoe kun je solliciteren?

Alle vacatures worden gepubliceerd op de website van Selor.

Wil je op de hoogte blijven van die vacatures? Dan kan je een online account aanmaken (Mijn Selor) en aanduiden dat je de wekelijkse mailing wil ontvangen. Je kunt kiezen: een mailing met alle vacatures of alleen met de vacatures die overeenkomen met jouw profiel of wensen. 

Solliciteren doe je door te klikken op de tab ‘Solliciteren’ die bij elke vacature staat. Zorg ervoor dat je account bij Mijn Selor volledig en up-to-date is wanneer je solliciteert. Hoe? In het bijzonder door je diploma op te laden en je beroepservaring in te vullen.


Samenwerking in het kader van Talentmobiliteit

Dankzij de samenwerking vind je de vacatures van Selor ook terug op Talentbuzz.

Selor organiseert regelmatig een proef ‘Module 1: generieke screening’. De module bestaat uit 3 pc-testen en meet de generieke en/of basiscompetenties die vereist zijn voor een bepaald functieniveau. Slaag je voor module 1, dan hoef je die in de volgende 3 jaar niet meer af te leggen. Je krijgt dus een vrijstelling voor dat gedeelte.

Voor elke examensessie reserveert Selor enkele plaatsen voor kandidaten in het traject Talentmobiliteit.

Je kunt de procedure rustig nalezen op de website van Selor.

 
 

 
 

Vragen?